SAVETI: Kako odabrati pravu kremu za sunčanje za svoj tip kože?
Home » Šminkeri i frizeri  »  SAVETI: Kako odabrati pravu kremu za sunčanje za svoj tip kože?
SAVETI: Kako odabrati pravu kremu za sunčanje za svoj tip kože?

Vaš osnovni vodič za zaštitu od sunca

Kreme za sunčanje dolaze u dva oblika - fizikalni i kemijski. Sastojci korišteni u kremi za sunčanje [ 1 ] pomažu vam odrediti kategoriju. Ovdje smo pojednostavili proces za vas.

Fizička krema za sunčanjeKemijska krema za sunčanje [ 2 ]
Sadrži sastojke poput titanijevog dioksida i cinkovog oksida.Avobenzon i oksibenzon su ključni sastojci.
Dobro djeluju na akne, osjetljivu i nadraženu kožu jer ne sadrže štetne kemikalije .Možda nije idealan za sve tipove kože.
Zaštitni sloj kreme za sunčanje odbija sunčevu svjetlost.Apsorbira UV zračenje i sprječava ga da uđe u kožu.
U slučaju nepravilnog blendanja, može ostaviti bijeli trag na licu.Kemijske kreme za sunčanje ne ostavljaju bijeli trag nakon nanošenja.
Počinje djelovati odmah nakon nanošenja, što znači da ne morate čekati 20 minuta prije nego što izađete.Za početak rada potrebno je 20-30 minuta. Stoga ga trebate nanijeti 20 minuta prije izlaska na sunce.

Također ćete danas pronaći neke kreme za sunčanje koje su mješavina fizičkih i kemijskih krema za sunčanje. Posebno su modificirani kako bi bili sigurni za osjetljivu kožu, kao i kako bi se izbjegao bijeli odsjaj pri nanošenju. SkinKraft prilagođava fizikalno-kemijske kreme za sunčanje za masnu i suhu kožu.

Stvari koje treba razmotriti prije nego što odaberete kremu za sunčanje

Sada kada ste razumjeli kako prepoznati fizikalnu i kemijsku kremu za sunčanje, morate uzeti u obzir još nekoliko stvari prije kupnje kreme za sunčanje. Vaša krema za sunčanje treba:

  • Budite SPF 30 ili više
  • Štiti vas od UVA i UVB zraka (široki spektar)
  • Budite vodootporni
  • Odgovara vašoj koži
infografika o losionu za sunčanje štiti ljude

Slika: Shutterstock

Kako odabrati kremu za sunčanje prema tipu kože?

Kao i vaši otisci prstiju, vaš tip kože također je jedinstven. Ako želite znati koji je vaš tip kože i kako je njegovati, riješite ovaj besplatni Skin ID test od SkinKrafta. Također možete kupiti prilagođene proizvode za njegu kože koji odgovaraju vašoj jedinstvenoj koži rješavanjem kviza o koži.

Biti svjestan svog tipa kože od najveće je važnosti i daje vam jasnoću kako se o njoj treba brinuti. Ovo su uobičajeni tipovi kože i idealne kreme za sunčanje za njih:

1. Suha koža

Suha koža treba potpunu hidrataciju. Stoga je odabir kreme za sunčanje s hidratantnim elementima najbolja opcija za suhu kožu . Odlučite se za zaštitu od sunca na bazi kreme ili losiona sa zaštitnim faktorom između 30 i 50. Ne samo da će zaštititi vašu kožu od oštećenja od sunca, već će je i učiniti mekšom i glatkom. Mineralne i fizičke kreme za sunčanje obično dobro djeluju na suhu kožu.

2. Masna koža

Masna koža uvijek je masna i izgleda sjajno čak i nakon pranja lica. To znači da vaše žlijezde lojnice pretjerano proizvode sebum . Budući da je vaša koža već masna, nemasna, lagana i mat kemijska krema za sunčanje najbolji je izbor za vašu kožu. Ako koristite tešku ili masnu kremu za sunčanje, pore na koži mogu se začepiti zbog viška masnoće.

3. Osjetljiva koža

Osobe s osjetljivom kožom trebaju koristiti fizikalne kreme za sunčanje koje sadrže sastojke poput titanijevog dioksida i cinkovog oksida. Ovi sastojci su blaži i ne bi imali većih nuspojava na vašoj koži. Također, nemojte koristiti proizvode koji sadrže parabene ili oksibenzone, kako biste izbjegli osipe i iritacije kože.

4. Koža sklona aknama

Koža sklona aknama može biti problematična. Osobe koje imaju kožu sklonu aknama trebale bi vrlo mudro odabrati kremu za sunčanje. Postoje fizičke kreme za sunčanje koje se obično označavaju kao nekomedogene [ 3 ], što znači da su posebno formulirane za izbjegavanje začepljenih pora. Nemojte koristiti nikakve jake sastojke na licu i strogo izbjegavajte kemijske kreme za sunčanje.

5. Normalna koža

Oni od vas koji su blagoslovljeni normalnom kožom i koji nemaju problema s kožom mogu se odlučiti za bilo koju kremu za sunčanje koja dobro izgleda na njihovoj koži. Međutim, uvijek je preporučljivo odlučiti se za fizičke kreme za sunčanje umjesto kemijskih, kako biste spriječili iritaciju kože u budućnosti.

korak za nanošenje kreme za sunčanje na lice i vrat

Slika: Shutterstock

Kako koristiti kremu za sunčanje?

  • Nanesite hidratantnu kremu odmah nakon tuširanja ili pranja lica. Dajte mu 10-15 minuta da se upije u vašu kožu.
  • Zatim nanesite kremu za sunčanje najmanje 20 do 30 minuta prije izlaska na sunce ako koristite kemijsku kremu za sunčanje. U slučaju fizičke kreme za sunčanje, možete odmah izaći.
  • Uzmite dovoljnu količinu kreme za sunčanje na dlan i vršcima prstiju je nježno nanesite na sva izložena područja.
  • Nemojte koristiti previše odjednom. Međutim, vrlo mala količina također vam možda neće pružiti dovoljnu zaštitu od sunca.
  • Izbjegavajte bilo kakav kontakt s očima tijekom nanošenja.
  • Nanesite ga svaka 2-3 sata ako idete na plivanje ili bilo koju drugu aktivnost na otvorenom.

Riječ opreza

Ako isprobavate novu kremu za sunčanje, napravite test na malom dijelu kože 24 sata prije stvarne primjene. Saznali biste uzrokuje li proizvod alergiju ili osip na vašoj koži.

Završavati

Krema za sunčanje nezaobilazan je korak u vašoj rutini njege kože . Morate odabrati proizvod koji savršeno odgovara vašoj koži i nudi odgovarajuću zaštitu od sunca. Odaberite kombinaciju fizičkih i kemijskih sredstava za zaštitu od sunca za maksimalnu korist i raznolikost širokog spektra za idealnu zaštitu.

Scroll to Top