SAVETI: ORGANIZUJTE SE KAO FOTOGRAF
Home » Fotografi  »  SAVETI: ORGANIZUJTE SE KAO FOTOGRAF
SAVETI: ORGANIZUJTE SE KAO FOTOGRAF

Bilo da ste organizirana ili neuredna osoba, vrlo je važno da se vaše fotografije lako pronađu. Ne radi se samo o ubrzavanju tijeka rada; ako se ne sjećate kako ste organizirali svoj tvrdi disk, mogli biste završiti brisanjem mape koja sadrži važne slike, a da toga niste svjesni.

Moja metoda je jednostavno stvoriti novu mapu sa slikama za svaku godinu, zatim podijeliti svaku godinu po mjesecima (s oznakom "01. siječnja", "02. veljače" i tako dalje, za abecedni red). Zatim u svom softveru za naknadnu obradu razvrstavam i organiziram fotografije odvojeno u različite zbirke. Na taj način mogu pronaći slike s određene lokacije ili namijenjene za određeni projekt.

Ali ovo je samo jedna od mnogih mogućih metoda. Neki fotografi radije organiziraju svoje fotografije po godinama, a zatim svaku godinu dijele po određenim događajima umjesto po mjesecima. Točna metoda nije važna; koristite ono što vam odgovara. Ali pobrinite se da rano steknete dobre navike ili ćete na kraju naići na mnogo problema.

Scroll to Top