SAVETI: Sigurnosno kopirajte svoje fotografije
Home » Fotografi  »  SAVETI: Sigurnosno kopirajte svoje fotografije
SAVETI: Sigurnosno kopirajte svoje fotografije

Gotovo svaki fotograf kojeg poznajem izgubio je neke važne fotografije barem jednom u životu. Ne dopustite da vam se ovo dogodi.

Za početak, napravite sigurnosnu kopiju svake svoje fotografije. Vaše fotografije nikada ne bi trebale biti pohranjene samo na jednom tvrdom disku u isto vrijeme, jer će se vaš tvrdi disk na kraju pokvariti . Nije pitanje da li, nego kada.

Idealno bi bilo da imate najmanje tri kopije svih svojih fotografija u određenom trenutku. To bi trebalo uključivati ​​najmanje dvije različite vrste medija, kao što su unutarnji tvrdi disk i prijenosni medij za pohranu. I barem jedna sigurnosna kopija trebala bi biti pohranjena izvan mjesta. Ovo je poznato kao pravilo 3-2-1. To je najbolji način da izbjegnete gubitak bilo koje svoje fotografije.

Osobno, fotografije su moje najvažnije vlasništvo i ne želim ih izgubiti bez obzira na sve. Moj se tvrdi disk sigurnosno kopira na mreži u stvarnom vremenu, a imam i nekoliko vanjskih tvrdih diskova s ​​potpunim sigurnosnim kopijama. Pretjerano je, ali to je bit.

Scroll to Top